© 2017 EVB/vzw Laermolen

Laatst bijgewerkt: 24 oktober, 2019 

Websiteontwerp EducaVisualBelgium EVB

De Laermolen, Hoogstraten

NOTENOLIE: Hoe, wat, waar, maar wanneer?


Indien je zoveel noten hebt, dat ge ze niet allemaal verorberd krijgt tegen dat ze slecht zijn, dan is hier misschien de oplossing.


Bewaar je noten in een aardappelzak of iets dergelijks. Hang deze op een luchtige, maar droge plaats, bijvoorbeeld onder een afdak, in een tuinschuurtje of de garage. Zorg er in ieder geval voor dat je de noten regelmatig opschud en dat er voldoende lucht door kan waaien.

Zo kan je de noten het best droog krijgen en bewaren ze veel langer.

Als de noten dan goed droog zijn (ergens tegen einde januari) dan kan je beginnen de noten te kraken en te pellen. De houten bast en het kruisje moeten eraf. Het vliesje mag je laten zitten, je zal zo al genoeg werk hebben. Ook de noten bewaar je luchtig en schud je af en toe op.


Voorkom zeker schimmelvorming!


Jan Vermeiren.

WeetJeWeetjes


Net als zijn vruchten is de eruit gewonnen olie voedend en goed voor mensen die veel met hun hoofd werken en een zittend beroep hebben. De olie reinigt de lymfe en is zenuwsterkend.

Walnootolie bevat de vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en C en de mineralen calcium, zwavel, fosfor, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink.

Door het aandeel aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren in een ideale verhouding van 1 op 4 is walnootolie een uitstekend voedingssupplement. Een inname van slechts 1 eetlepel per dag laat de cholesterolspiegel zinken en verhoogt het concentratievermogen. Bovendien worden belangrijke hersenfuncties ondersteunt en aderontstekingen voorkomen.

Klik  <HIER> voor informatie over de JAARLIJKSE walnoten persing. Meer infoKlik op “Meer Info” voor een wetenschappelijke uiteenzetting over de walnoot.

Walnotenolie.