De Laermolen, Hoogstraten

Laatst bijgewerkt: 22-okt-20

© 2020 EVB/vzw Laermolen

Websiteontwerp EducaVisualBelgium

NOTENOLIE: Hoe, wat, waar, maar wanneer?


Indien je zoveel noten hebt, dat ge ze niet allemaal verorberd krijgt tegen dat ze slecht zijn, dan is hier misschien de oplossing.


Bewaar je noten in een aardappelzak of iets dergelijks. Hang deze op een luchtige, maar droge plaats, bijvoorbeeld onder een afdak, in een tuinschuurtje of de garage. Zorg er in ieder geval voor dat je de noten regelmatig opschud en dat er voldoende lucht door kan waaien.

Zo kan je de noten het best droog krijgen en bewaren ze veel langer.

Als de noten dan goed droog zijn (ergens tegen einde januari) dan kan je beginnen de noten te kraken en te pellen. De houten bast en het kruisje moeten eraf. Het vliesje mag je laten zitten, je zal zo al genoeg werk hebben. Ook de noten bewaar je luchtig en schud je af en toe op.


Voorkom zeker schimmelvorming!


Jan Vermeiren.

WeetJeWeetjes


Net als zijn vruchten heeft de eruit gewonnen olie een zeer hoge voedingswaarde.

Walnootolie bevat de vitaminen A, B1, B2, B3, B5, B6 en C en de mineralen calcium, zwavel, fosfor, chloor, koper, ijzer, magnesium, natrium en zink.

De olie bestaat voornamelijk uit triglyceriden. In kleinere hoeveelheden zijn ook vrije vetzuren, diglyceriden, monoglyceriden, sterolen, sterolesters, fosfolipiden en vitaminen aanwezig. De vetzuren zijn voornamelijk onverzadigd


Door het aandeel aan Omega-3 en Omega-6 vetzuren in een ideale verhouding van 1 op 4 is walnoot olie een uitstekend voedingssupplement. We kunnen dus stellen dat de door ons geslagen walnoot olie gewoon gezond en heel lekker is.

Klik  <HIER> voor informatie over de JAARLIJKSE walnoten persing.

Walnotenolie.