Noten van 2022 voor persing 2023 & Nieuwjaarsdrink

VZW De Laermolen gaat in 2023 ook weer noten slaan tot notenolie.

Indien je zoveel noten hebt, dat ge ze niet allemaal verorberd krijgt tegen dat ze slecht zijn, dan is hier misschien de oplossing.

Bewaar je noten in een aardappelzak of iets dergelijks (we zien ook vaak groentenzakjes die je tegenwoordig in de meeste supermarkten kunt kopen). Hang deze op een luchtige, maar droge plaats, bijvoorbeeld onder een afdak, in een tuinschuurtje of de garage. Zorg er in ieder geval voor dat je de noten regelmatig opschud en dat er voldoende lucht door kan waaien. Zo kan je de noten het best droog krijgen en bewaren ze veel langer.

Eens de noten goed droog zijn (ongeveer begin december), kan je ze beginnen te kraken en te pellen. De houten bast en het kruisje moeten eraf. Het vliesje mag je laten zitten, je zal zo al genoeg werk hebben. Ook de noten bewaar je luchtig en schud je af en toe op.
Voorkom zeker schimmelvorming!

U kan deze afleveren in de molen op zondagen 22 en 29 januari tussen 13.30 en 16.30 uur.

Gelieve even een mailtje sturen naar info@laermolen.be zodat we zicht krijgen op wie en hoeveel jullie ongeveer gaan leveren.

Ons streefdoel is nog altijd om de notenolie ten laatste de 2de zondag van april klaar te hebben. Uiteraard verwittigen wij jullie zeker als dit vroeger is. 1 kg gepelde noten levert nog steeds een halve liter heerlijke notenolie op. Wij vragen een bijdrage van 3 euro/liter.

Voor de ‘wachtenden’ én molenliefhebbers bakken we op zondag 22 januari overheerlijke smoutebollen
in onze koolzaadolie en kunnen jullie ook een drankje nuttigen.
Laat er ons een feestje van maken om de werking van de molen te steunen.

Iedereen veel succes en tot dan.

Namens VZW De Laermolen (contact: 0494/918763 – info@laermolen.be)

De Laermolen, Hoogstraten

© 2021 vzw De Laermolen