De Laermolen, Hoogstraten

Laatst bijgewerkt: 9-dec-19

© 2020 EVB/vzw Laermolen

Websiteontwerp EducaVisualBelgium

Koolzaadolie is een plantaardige olie die uit de zaden van koolzaad (Brassica napus) gewonnen wordt.


Smout is 100% pure koolzaadolie, op ambachtelijke wijze geslagen in onze molen.


De smout heeft een aparte smaak en kan in de keuken voor allerlei doeleinden gebruikt worden: het bakken van vis, vlees, aardappelen.


En wat hoort er bij gebakken aardappelen ?

Mayonaise de Rue Haut, uiteraard bereid met Smout uit de fles hiernaast.

Zeker niet vergeten Smout te gebruiken in uw salade’s en dressings.

 

De enige “Echte smoutebollen” worden zeker in Smout van de Laermolen gebakken.


Dit recept is echter zo geheim dat u de “Echte smoutebollen” alleen tijdens de Molenfeesten en soms op de oudejaarsborrel persoonlijk kan komen proeven.


De webmaster zal zich persoonlijk inzetten om dit geheim recept  aan de eigena(ar)(resse) te ontfutselen en op deze website <openbaar> te maken.


Smout bevat Omega3-vetzuren, waardoor het gezond is voor hart en bloedvaten en het verlagen van cholesterol kan bevorderen.

 

Je kan Smout het best op een droge, donkere en koele plaats bewaren, het is ongeveer 1 jaar houdbaar.De olie is steeds te koop tijdens de openingsuren van de molen.

Nieuw: 75 cl voor de prijs van 70cl

WeetJeWeetje.


Smoutebollen zijn minder ongezond dan de naam doet vermoeden. Hoewel de olie waarin de bol wordt gebakken zorgt voor een hoger vetpercentage, bevat een smoutebol minder ongezond verzadigd vet dan een bruine boterham met magere kaas. Smoutebollen bevatten ook verschillende vitamines en relatief veel koolhydraten, die als een goede basisvoedingsstof kunnen dienen. Dit betekent niet dat je beter smoutebollen dan brood kunt eten.


2 keer per jaar een Laermolense smoutebol eten kan dus zeker geen kwaad.

Meer mag maar kan bij ons niet.

Smout.